Salehi logo
Copyright © 2009, Salehi.dk. Alle rettigheder forbeholdes.
Forside .. Forside ..
Ydelser .. Ydelser ..
webudvikling .. webudvikling ..
Videoer .. Videoer ..
Kontaktoplysninger .. Kontaktoplysninger ..
Log ind .. Log ind ..
Dansk ...

Blog

Tage Ansvar For og Blive Holdt Ansvarlig For.

Ja, umiddelbart skulle ansvar og ansvarlighed hænge sammen; men sådan er det ikke længere.


Anders Fogh Jensen beskriver i sin bog Projektmennesket situationen sådan, at det moderne menneske gør karriere ved at optimere sine muligheder gennem at sig ja til næsten alle de opgaver og relationer, som dukker op. "Man ved jo aldrig hvad morgendagen bringer, så hellere helgardere i dag end at løbe tør for nye udfordringer i morgen".


Det betyder, at du altid kan regne med, at en projektdeltager tager ansvaret for en opgave; men du kan blot ikke regne med, at den bliver leveret!


Det betyder igen, at du og gruppen hele tiden hviler på en falsk tryghed om fremtiden. Når virkeligheden så ruller frem, er der sikkert masser af gode grunde til at opgaverne ikke blev færdige.


Hver organisation har sine accepterede undskyldninger "Chefen kom ind med en anden opgave..", "Direktionen krævede...", "Et stort problem dukkede op...", "Ministeren krævede..." osv. osv. Vi lytter og nikker og sukker og sender medfølende smil, og så er det overstået.


- så lover vi hinanden, at NU skal vi nå det. Men det hele gentager sig igen og igen.


Hvis der er tale om levemåden i dagens ansættelser, så er der vel ikke noget at gøre....men alligevel...


Prøv at tage en snak om ordene Tage Ansvar For og Blive Holdt Ansvarlig For. Der er ret stor forskel ikke? Baseret på den snak, kan gruppen måske blive enige om, hvad man faktisk siger, når man tager ansvar.

Det er en sprængfarlig snak; men hvorfor ikke få Svesken på disken?

Posted: 27/12/2010, by Amir M. Salehi